flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТЕТЯНА АІЛІНЧІЙ: «КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО КОЖНОГО ВОДІЯ НА ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ДАІ»

05 червня 2009, 09:32

 ТЕТЯНА АІЛІНЧІЙ: «КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО КОЖНОГО ВОДІЯ НА ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ДАІ»  
 

05. 06. 2009 

Впродовж першого півріччя поточного року майже 1300 громадян (як буковинців, так й мешканців інших регіонів країни) скористалися конституційним правом на захист своїх прав, свобод та інтересів і оскаржили рішення співробітників ДАІ… 


Впродовж першого півріччя поточного року майже 1300 громадян (як буковинців, так й мешканців інших регіонів країни) скористалися конституційним правом на захист своїх прав, свобод та інтересів і оскаржили рішення співробітників ДА щодо притягнення водіїв приватного автотранспорту до відповідальності. Здебільшого - за перевищення швидкісного режиму. 
У місцевих судах краю впродовж першого півріччя поточного року 811 позовних заяв уже розглянуто, інші перебувають на стадії підготовки до розгляду. І майже по 650 заявах (тобто – понад 80 відсотків) суди позови заявників задоволили. Усе це, на мою думку, ще раз засвідчує, що довіра громадян до судових інституцій країни в цілому та Буковини зокрема продовжує невпинно зростати. І люди все більше і більше переконуються, що основними принципами судів були і залишаються принциповість та чесність, незаангажованість та законність.
Щодо самої процедури звернення громадян до суду. Варто пам′ятати, що в Україні, зрештою, як й у всьому цивілізованому світі, кожна людина, якщо вона рахує, що при тих чи інших обставинах чи ситуаціях були порушені її права, свободи чи законні інтереси, вона має право звернутись за їх захистом у суд за місцем проживання чи роботи. І працівники апаратів судів зобов’язані ці заяви прийняти, зареєструвати, а судді у відведений законом термін – їх розглянути. Правда, для цього необхідно грамотно підготувати відповідну позовну заяву (зразки заяв подано на ВЕБ-сторінках місцевих судів Буковини). Або ж самому, або ж звертається для її складання до працівників адвокатури. 


Тетяна Аілінчій, 
завідуюча сектором ТУ ДСА в області