flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЩОБИ СУДИ БУКОВИНИ ПРАЦЮВАЛИ ЕФЕКТИВНО

15 січня 2007, 09:40

 ЩОБИ СУДИ БУКОВИНИ ПРАЦЮВАЛИ ЕФЕКТИВНО  
 

15. 01. 2007 

На черговому засіданні колегії Територіального управління державної судової адміністрації у Чернівецькій області (8 січня 2007 року) підбито підсумки роботи колективу впродовж минулого року.


Зазначалося, що в повному обсязі було освоєно виділені державою кошти, не допущено заборгованості по зарплаті суддям та працівникам апарату судів. Повністю використано 68.000 гривень, що надійшли у рамках реалізації «Регіональної програми організаційного забезпечення діяльності судів на 2006-2010 роки» з районних бюджетів на утримання Вижницького, Заставнівського, Кельменецького, Герцаївського та Новоселицького районних судів краю. 
- Минулого року серйозну увагу було зосереджено на приведенні капітального та поточних ремонтів приміщень судів, забезпечення їх новими меблями та іншими необхідними матеріалами, - підкреслював у виступі начальник ТУ ДСА в області Юрій Гончарук. - Для наглядності назву лише основні показники фінансових обсягів управління, що реалізовані у життя. Організовано дві процедури відкритих торгів на здійснення капітальних ремонтних робіт у приміщеннях судів на 1 млн. 400 тис. грн. та закупівлю житла для суддів на суму 1 млн. 247 тис. грн. Впродовж минулого року всі суди області ми безперебійно забезпечували папером, процесуальними бланками та засобами пересилання поштової кореспонденції - на ці потреби використано майже 300 тисяч гривень. На ремонтні роботи різної складності практично кожного з районних судів минулого року у регіонах використано по 50-90 тисяч гривень. Окрім того, ми постійно обслуговували всю наявну у судах комп’ютерну та копіювальну техніку, забезпечували витратними для неї матеріалами. 
Співробітники нашого колективу минулого року постійно дбали і про зміцнення кадрового апарату судових органів краю. Зокрема, на 8 кандидатів у судді підготовлено та направлено до кваліфікаційної комісії необхідні матеріали для складання кваліфікаційних іспитів. І по 4-х із них уже прийнято позитивні рішення.
Щодо 14-ти суддів Буковини надіслано подання для проведення кваліфікаційної атестації і вирішення питання про присвоєння їм відповідних кваліфікаційних класів. Матеріали стосовно 12-ти суддів комісія уже розглянула з позитивним результатом. 37 суддів та 36 працівників апарату районних судів пройшли навчання з підвищення кваліфікації в Чернівецькому регіональному відділенні Академії суддів України.
На виконання Закону України «Про доступ до судових рішень» в усіх судах області ми встановили локальні комп’ютерні мережі, підключили мережу «Інтернет», а в 7-ми з 14-ти судах краю встановили програму автоматизованого електронного документообігу «Діловодство 2».
Звичайно ж, цей перелік виконаних управлінням програмних завдань був би не повним, коли хоча б пунктирно не згадати про вивчення практики організації діяльності, кадрової та обліково-статистичної роботи в районних судах, про розробку проекту „Регіональної програми організаційного забезпечення діяльності судів області на 2006 – 2010 роки”, яка 29 червня минулого року на сесії обласної ради була затверджена, про узагальнення статистичних звітів про роботу судів області у другому півріччі 2006 року, про організацію та проведення різноманітних семінарських занять, про певні аспекти з вдосконалення діяльності роботи модельного суду, про вжиті заходи з соціального забезпечення працівників судової системи краю, забезпечення безпеки суддів, які ми впродовж минулого року виконували у тісній співпраці з Апеляційним судом області та радою суддів, з керівниками судових підрозділів краю та органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронними органами.
Все це дало змогу місцевим судам Буковини працювати ефективно та продуктивно, своєчасно та без зволікань розглядати кримінальні, цивільні справи та адміністративні матеріали, надійно захищати конституційні права та інтереси громадян і держави.

Підготував

Іван САРАФЕНЮК,
заступник начальника
ТУ ДСА
У Чернівецькій області