flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Максим ДОВГАНЮК: «Працювати з людьми та для людей»

18 серпня 2015, 11:34
Максим ДОВГАНЮК: «Працювати з людьми та для людей»
Саме так окреслює своє життєве та службове кредо керівник апарату Новоселицького районного суду Максим Довганюк…
Зазвичай у судові інстанції громадяни приходять із своїми болісними проблемами – хтось когось образив чи захопив  земельну ділянку, чийсь колишній чоловік забув про існування спільної дитини і відмовляється підтримувати її матеріально. Або ж у  судове засідання прийшла заплакана жінка – її син чи чоловік, донька чи сестра має займати «почесне» місце на лаві підсудних, щоби «прозвітувати» про свою причетність до крадіжки, пограбування, зберігання наркотичних речовин чи інший кримінально-караний злочин.
- І дуже важливо, щоб працівники судів, зустрічаючись та спілкуючись із цими людьми, проявляли до них співчуття, розуміння та готовність прийти, якщо у цьому є необхідність, на допомогу. Вкрай необхідно, щоби відвідувачі, переступивши поріг судової установи, відчували, що потрапили у заклад, в якому їх проблемне питання буде вирішено у відповідності до чинного законодавства, що їх порушені права та свободи будуть захищені, що, зрештою, пануватиме справедливість, - переконливо говорить Максим Сергійович. - Ось саме тому кожен із працівників нашого колективу намагається зробити все можливе, щоби  створити для земляків-відвідувачів нормальні умови затишку та взаєморозуміння,  проявляти до  ним максимум уваги, знайти спільну мову і з престарілим пенсіонером, і з молодою людиною.  Інакше, зрештою, і бути не може, адже ми працюємо з людьми і для людей…       
На сьогодні Максим  Довганюк у місцевих (районних) судах краю рахується  наймолодшим за віком керівником апарату суду. Та, незважаючи на це, вирізняється надзвичайно серйозним ставленням до виконання службових обов’язків, наполегливістю та ініціативністю, знає як, вміє та може налагодити чітку та повноцінну роботу своїх колег, особистим прикладом мобілізувати їх на продуктивну працю, на якість та позитив. У їх колективі службові конфлікти зведені до нульової позначки. Навпаки, проповідуються чесні та відверті взаємовідносини, довіра та повага один до одного, почуття колективізму, націленості на кінцевий результат у трудовій роботи, можливості взаємозаміни на тій чи іншій ділянці, виваженість у прийнятті рішень, у спілкуванні із колегами та відвідувачами.    
Готуючи матеріал до друку, ми поцікавились у співрозмовника пр. складові його службової діяльності.
– Просто необхідно з відповідальністю відноситись до своїх обов’язків, зосереджувати свою увагу на найголовнішому, бачити чіткі орієнтири, ставити перед собою конкретні завдання і докладати максимум зусиль для реалізації їх у життя, постійно слідкувати за змінами у чинному законодавстві та нормативних актах,  - відповів Максим Сергійович. - Не соромитись консультуватись з тих чи інших проблемних питань із фахівцями ТУ ДСА України та колегами з інших судів, показувати приклад для підлеглих, поважати їх думку та досвід, вміти знайти «ключик» до душі та серця кожного із них, підтримати у важку хвилину. Іншими словами, жити по совісті та честі, служити людям та його величності Закону!

                                                          Занотував Володимир Максимів