flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На шляху до гласності

31 серпня 2015, 08:43

 31 серпня 2015 р.

На шляху до гласності

Один із ключових напрямків сучасного реформування судової гілки влади України – забезпечення відкритого та прозорого для суспільства судочинства.

Як відомо, 8-го серпня 2014 року Рада суддів України своїм рішенням створила Прес - центру судової влади. Мета очевидна - поглибити взаємодію судової влади із громадськістю та засобами масової інформації.

Саме про створення у нашій державі умов для верховенства права, забезпечення реального захисту свобод та інтересів громадян, поінформованості суспільства про багатопрофільну діяльність судових установ України із відстоювання конституційних прав громадян, специфічні особливості взаємодії судів із засобами масової інформації і йшла мова на науково-практичному семінарі «Активізація конструктивного діалогу із засобами масової інформації - дієвий засіб зміцнення довіри громадян до вітчизняної судової влади», зорганізованому територіальним управлінням ДСА України в Чернівецькій області. У ньому взяли участь співробітники апаратів районних судів краю, які відповідають за взаємодію із засобами масової інформації та громадськістю.

- Матеріали про різноманітну діяльність судів Буковини друкуються у більшості місцевих часописів, а спільно із газетою «Буковинське віче» ми готуємо до виходу у світ тематичну сторінку, на якій розміщуємо актуальні матеріали про діяльність ТУ ДСАУ із організаційного, кадрового, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення судових установ краю тощо, - наголосив у виступі перед учасниками семінару заступник начальника управління Павло Тюфтій. – Наші співробітники регулярно виступають на обласному радіо та телебаченню, зокрема, беруть участь у програмах «Маю право знати», «Точка дотику», «Резонанс» тощо. Територіальне управління та кожен із місцевих судів на Інтернет порталі «Судова влада України» мають персональні сторінки, які систематично поповнюються різноплановою інформацією про нашу діяльність.

На семінарі було проаналізовано діяльність судових інституцій Буковини із взаємодії із засобами масової інформації, розглянуто питання про різносторонню організацію діяльності прес-секретарів місцевих (районних) судів, про особливості спілкування журналістів із учасниками судових засідань тощо

Окрім того, учасники засідання взяли участь у виробничій нараді у режимі відеоконференцзв’язку, котру провів Прес-центр судової влади ДСА України, обмінялись думками щодо актуальних проблем взаємодії судів із ЗМІ. На цьому ж семінарі прес-секретарі отримали методичні рекомендації співпраці із ЗМІ та громадськістю, що містять європейський досвід взаємин правосуддя із журналістикою.

Мирослав Шевчук