flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До зими готуємось завчасно

07 вересня 2015, 08:44

 

До зими готуємось завчасно

Незважаючи на складні фінансові умови, територіальне управління Державної судової адміністрації України у Чернівецькій області продовжує реалізовувати комплексні заходи, спрямовані на підготовку приміщень судів краю до експлуатації восени і взимку.

Ще на початку поточного року було заплановано та, здебільшого, уже реалізовано ряд заходів для покращення матеріального рівня судів - це проблемні питання організаційного характеру, а також проведення інших технічних робіт з метою удосконалення теплоізоляції приміщень судів.

Зокрема, ще у червні п.р. фахівці нашого управління розробили план із енергозбереження та скорочення витрат на комунальні послуги та енергоносії, що використовуються, як місцевими судами, так і безпосередньо ТУ ДСА.

Уже вдалося заключити ряд договорів із відповідними підприємствами, що спеціалізуються на реалізації комплектуючих та проведенням технічного обслуговування приладів обігріву приміщень. У місцевих судах краю очищено димохідні та вентиляційні канали, проведено повірку лічильників, що здійснюють облік використання природного газу, а також сигналізаторів газу. За участю фахівців ПАТ «Чернівцігаз» у місцевих судах уже завершено сервісно-технічне обслуговування газових котлів. У Хотинському,

Кельменецькому та Сокирянському районних судах проводиться заміна старих котлів на нові енергозберігаючі.

Вивчаємо питання щодо можливостей проведення заміни у судах дерев’яних вікон на металопластикові, зокрема, вже підготовлено звіт із технічного обстеження заповнень віконних прорізів Першотравневого м. Чернівці, Хотинського, Кельменецького та Сокирянського районних судів. Проведено також обстеження відмощеня будівлі Кельменецького та покрівлі Сокирянського районних судів.

У зв’язку з визнанням аварійного стану вікон в Садгірському районному суді м. Чернівці їх було замінено на нові металопластикові з енергозберігаючими склопакетами. Також проводяться підготовчі роботи для заміни вікон в Хотинському районному суді.

Таким чином, реалізація запланованих заходів, координація спільних зусиль ТУ ДСА та працівників судів краю, дали можливість вирішити більшість найскладніших проблем. Незважаючи на труднощі, управління й надалі буде реалізовувати першочергові заходи із оснащення приміщень судів необхідними технічними характеристиками, достатніми для комфортної роботи у зимовий період. Переконані - судді та працівники апаратів судів мають працювати у комфортних умовах. І це завдання ми обов’язково виконаємо!

                                                                           Володимир Симонов, ТУ ДСАУ