flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відвідувачі мають відчувати повагу та турботу

10 вересня 2015, 08:45

 

 

        Відвідувачі мають відчувати повагу та турботу

У цьому глибоко переконана керівник апарату Хотинського місцевого (районного) суду Валентина Костенчук.

Такі вже обов’язки у керівника апарату суду – забезпечувати безперебійну роботу колективу, мобілізувати зусилля кожного працівника на якісну та повноцінну діяльність, робити все можливе для надійного захисту конституційних прав, свобод та інтересів громадян.

- Це не так легко, як видається на перший погляд, адже, у кожного співробітника апарату свої погляди на життя, професійна вправність та відношення до своїх службових обов’язків, вміння знаходити спільну мову із суддями, колегами та відвідувачами, свої уподобання та захоплення, - зізнається Валентина Дмитрівна. - І ось згуртувати всіх в одне ціле, знайти потайні «ключики» до душі кожного, допомогти освоїтись на новому робочому місці, навчити працювати над собою та самовдосконалюватись, допомогти набути певного досвіду, - ось основні завдання, які я ставлю перед собою, і над якими щоденно працюю. Мені, звичайно ж, важко судити, чи вдається мені все це реалізувати у життя…

Одразу ж зауважимо – вдається. Готуючи матеріал до друку, ми спілкувались із кількома працівниками апарату суду. І всі вони із приязню

говорили про свого керівника, відзначали її вміння дбати про кожного із них, жити проблемами сьогоднішнього дня і працювати на перспективу.

- Та налагодження трудового процесу колективу – це лише півсправи для керівника апарату, - продовжує нашу розмову п. Валентина. – Надзвичайно важливо, щоб кожен із відвідувачів, якого привела у наш заклад якась проблему, відчував повагу до його прав, турботу та розуміння. Адже буває, що приходить до нас жінка-пенсіонерка із позовною заявою, а в ній не вистачає якоїсь копії чи документу. Тож робимо все, аби допомогти людині, доступно та ввічливо роз’яснити, що ще потрібно донести. Якщо й відмовити у клопотанні, то аргументовано та тактовно….

У нашій розмові Валентина Дмитрівна зізналася також, що мріє аби вітчизняні суди за організацією правосуддя та доступу до нього стали схожими на європейські, а працівники апаратів судів отримували достойну винагороду за свою працю.

При цьому радо зустріла інформацію про перегляд рівня заробітної плати працівнику апарату суду.

- Для судів це надважливо. У нас працює талановита молодь, її потрібно берегти та навчити, - зауважила п. Валентина. - Низька зарплата не має відлякувати молодих юристів від роботи у судовій системі.

Валентина Костенчук вірить, що теперішні цивілізаційні кроки України та європейський вибір внесуть зміни у наше життя, що суди у районах будуть самодостатніми, отримуватимуть належне матеріально-технічне забезпечення та достойну підтримку від держави.

Валерій Буга, ТУ ДСАУ