flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юля Рутинська: «Формуємо суддівське досьє»

16 грудня 2015, 12:31

 

Формуємо суддівське досьє

Наприкінці листопада 2015 року за ініціативи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Державної судової адміністрації України, Територіальне управлінням ДСА в області та Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України для керівників апаратів та спеціалістів із кадрової роботи місцевих судів Тернопільської, Хмельницької та нашої областей провели семінар на тему: «Порядок ведення суддівського досьє».

Учасників зібрання тепло привітали Анатолій Огородник - директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів та Павло Тюфтій  - заступник начальника ТУ ДСА України у нашому краї.

Із ґрунтовних доповідей та  детальних презентацій даного проекту, проголошених на семінарі головним спеціалістом управління кадрового забезпечення ДСА України Катериною Скрипко та провідним фахівцем секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романом  Гриневичем, учасники засідання ознайомились з нормативно-правовою базою, що регламентує формування, ведення, а також наповнення суддівського досьє, метою якого є відображення об’єктивної інформації стосовно кожного судді судових інституцій України при оцінюванні його безпосередньої діяльності.

Наголошувалось, що робота із суддівським досьє буде базуватися із дотриманням принципів правдивості та точності, релевантності (тобто інформація про діяльність судді має відповідати конкретним цілям її збирання) та захисту персональних даних, що захищена законом і  розкриття якої може порушити права інших осіб.

Підкреслювалось, що суддівські досьє суддів місцевих судів нашого краю, які призначені або обрані на посаду до набрання чинності Законом України "Про забезпечення права на справедливий суд" (28.03.2015 р.), будуть створені та передані через ТУ ДСАУ в області та Державну судову адміністрацію України до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для подальшого проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів.

На семінарі було також проведено практичне заняття із заповнення окремих розділів суддівського досьє, вказано на роль керівників апаратів судів у процесі ведення суддівського досьє, обговорено типові помилки, що допускаються працівниками апарату суду при заповненні інформаційних аркушів суддівського досьє.

За відгуками слухачів, на даному семінарі вони отримали належні знання, необхідні для веденням суддівських досьє, а також набули практичні навички формування тих чи інших розділів досьє, обговорили проблемні питання, що можуть виникати під час цієї роботи.

Аналогічні семінари вже проведені у Львівському, Харківському та Одеському регіональних відділеннях Національної школи суддів України, а до завершення поточного року вони пройдуть для керівників апаратів судів та спеціалістів з кадрового забезпечення місцевих судів Київської, Житомирської, Вінницької, Чернігівської, Черкаської областей та м. Києва.

                                                                       Юля Рутинська, ТУ ДСА в області