flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вперше в історії місцевого судочинства конфіскат за рішенням служителів Феміди буде передано у зону АТО

31 травня 2016, 10:41

 

Вперше в історії місцевого судочинства конфіскат за рішенням служителів Феміди буде передано  у зону АТО

Днями Садгірський районний суд м. Чернівці дав принципову оцінку протиправним діям 28-річного мешканця обласного центру.

У судовому засіданні було достеменно з’ясовано, що цей офіційно зареєстрований приватний підприємець впродовж жовтня 2014 – травня 2015 років на території Комунального підприємства «Міський торговий комплекс «Калинівський ринок», а також через один із Інтернет-сайтів  спеціалізувався на реалізації засобів гігієни та побутової хімії. Та, керуючись меркантильно-корисливими спонуканнями, пропонував покупцям не лише ексклюзивну, але й фальсифіковану продукцію - леза бритв, змінні касети та катріджі з лезами для гоління із нанесеними словесними та зображувальними позначеннями відомих брендових марок «Gillette», «Mach 3», «GilletteFusion» та «Venus», право власності на які належать компанії «The Gillette Company».

У ході розслідування правоохоронці, зокрема, встановили, що 13 листопада 2014 року через кур’єрську службу доставки компанії «Нова Пошта» фігурант реалізував одному із клієнтів цілу партію підробок, отримавши за них 13 тис. 440 гривень виторгу.

Окрім того, 25 травня 2015 року служителі закону у торговому контейнері підприємця на «Калинівському ринку» провели санкціонований обшук, при якому виявили та вилучили  чимало цього ж фальсифікату. А у ході кримінального провадження  експерти засвідчили, що наш земляк своїми протиправними діями спричинив власнику торгових знаків матеріальної шкоди у особливо великих розмірах.

Ретельно проаналізувавши доказову базу, заслухавши покази підсудного, представника потерпілого, який спеціально прибув із США, та інших учасників процесу,  провину підприємця у незаконному використанні   знаків для товарів та послуг (ч.1 ст. 229 КК України), суд визнав у повному обсязі і за скоєне кримінальне правопорушення (злочин) призначив йому штраф у розмірі  однієї  тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 17 тис. гривень.

Окрім того, цим же вердиктом засудженого зобов’язано виплатити 101 тис. 050 гривень торгової компанії The Gillette Company (Уан Джиллетт Парк, 02127 Бостон, Массачусетс, США за заподіяну матеріальну шкоду, 4 тис. 455 гривень – за приїзд на Буковину для участі у досудовому розслідуванні  та  судовому провадженні офіційного представника потерпілого, а також 3 тис. 520 гривень за проведення на етапі кримінального провадження передбачених чинним законодавством експертних досліджень.

І на завершення матеріалу – про долю вилученої  у засудженого фальсифікованої продукції.  За цим же вироком її буде у повному асортименті конфісковано. У той же час служителі Феміди, керуючись чинною законодавчою базою України щодо порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби, а також враховуючи, що на  адресу Садгірського районного суду м. Чернівці надходять звернення від командирів військових частин щодо надання їм допомоги (у т.ч. засобами гігієни) для забезпечення військовослужбовців, які несуть службу в зоні АТО, прийняли рішення передати безоплатно конфісковані предмети (засоби для гоління – змінні леза та бритви)  військовикам.

         Тож найближчим часом майже 600 упаковок змінних лез «Gillette Mach3 sensetive», «Gillette Venus» та «Gillette Fusion Proglide Power», а також  пакетів з одноразовими бритвами  «Gillete Fusion» та «Gillete МАСН3», що були конфісковані у зловмисника, будуть спрямовані бійцям полку спеціального призначення однієї із військових частин, яка дислокується на теренах Луганської області, і в якій несуть бойові чергування разом із побратимами і буковинці.

                             Володимир Драюк