flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наші жінки – найкращі!

07 березня 2018, 14:56

Наші жінки – найкращі!

    Сучасна жінка – приваблива, чарівна, розумна, турботлива, життєрадісна і ділова. Це  про жінок, які працюють в системі судоустрою Буковини. Двадцять вісім жінок-суддів і ще 226 працівниць судів. Вони щоденно своєю працею забезпечують верховенство права і справедливості, вони вкладають свій інтелект, щоб країна і суспільство були цивілізованими. Жінки працюють на посадах помічників суддів, керівників апаратів судів і їх заступників, секретарів судових засідань, секретарів судів, головних спеціалістів та ін. посадах в апаратах судів. Часто ми бачимо тільки результат, але зрідка замислюємось завдяки кому його досягнуто. А це наші жінки, кажемо сміливо. З 381-ти всіх суддів та працівників апаратів судів першої інстанції Чернівецької області 254 жінки. Вражає і надихає.

    Розповімо про молоду жінку і матір, яка вже півтора десятка років працює в Територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області. Старанно і відповідально виконує свої посадові обов’язки, щодня дарує світлі посмішки своїм колегам і, здається, що їй нічого не може завадити бути щасливою у цьому житті.

    На зорі, а практично з першого дня утворення  ТУ ДСА України в Чернівецькій області, як державного органу, на роботу в управління прийшла повна енергії юна дівчина Альона Гуска. Ще не великий її життєвий досвід, компенсувався гарними теоретичними знаннями професії, чудовим взаєморозумінням з колегами, добросовісним ставленням до обов’язків, що дозволило без проблем і в короткий час влитися в колектив територіального управління. Зрештою, тоді наприкінці 2002-го, початку 2003-го років колектив управління тільки формувався, добиралися кадри, які повинні були виконати завдання держави щодо забезпечення матеріально-організаційної роботи судів області. Альона Вікторівна з трепетом пригадує, що саме завдяки підтримці і доброму слову начальника управління Юрія Гончарука та досвідченого спеціаліста Потаковської Жанни, яка  також на сьогоднішній день продовжує працювати, але вже на посаді начальника відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку, звітності та управління об’єктами державного майна,  вдалося подолати перші кроки свого становлення на професійній ниві. Якщо колись і згадають – хто ж був у витоків заснування ТУ ДСА України в Чернівецькій області, то нині спеціаліст територіального управління Альона Вікторівна Андроник (Гуска) один з тих персонажів. Розподіл фінансів, матеріальних ресурсів, численна звітність лягли на плечі дівчини, яка не розгубилася. Нині це фахівець з колосальним досвідом.

    Шкільну освіту Альона Вікторівна здобула у місті Новодністровську. Там залишились спогади про дитинство, туди за першої нагоди прагне поїхати, щоб відвідати своїх улюблених батьків, відчути підтримку справжнього чоловіка – свого татуся. Вдячна батькам за все, що дали у житті і, що зараз поруч, коли вже є свої дітки.

    Першу професійну освіту Альона Вікторівна здобула в Чернівецькому індустріальному технікумі за спеціальністю - Біржова діяльність: «Бухгалтер, фінансист, брокер». Далі був Київський національний торговельно-економічний університет за спеціальністю - «Державні фінанси: економіст-фінансист».

    На сьогоднішній день Альона Вікторівна є головним спеціалістом відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку, звітності та управління об’єктами державного майна. Ця робота недбалості не терпить. Треба часто діяти оперативно і злагоджено, адже результат – це нормалізована робота судочинства, впевненість суддів та працівників судів у завтрашньому дні.

   У розмові Альона Вікторівна зізналася, що дуже хоче аби всі люди, а особливо жінки були щасливими, щоб турботи сучасних жінок не перекреслювали їх права на  повноту радості життя, яке дароване нам один раз. Хочеться, щоб кожна жінка отримала свій шматочок щастя від рідних, близьких, друзів. Але, здається, це справа чоловіків – робити наших жінок безцінними. Історія знає чимало прикладів, коли жінка наділена увагою, турботою і любов’ю здатна зробити з чоловіка героя і захисника. Альона Вікторівна є сильною і мудрою жінкою. Зовні тендітна, але тверда і витривала тоді, коли життя виростає бар’єром випробувань.

    А ще, 17-го березня Альона Вікторівна святкує свій день народження. Чекає, бо знає - привітають найдорожчі люди, а також колеги з ТУ ДСА  України в Чернівецькій області, бо робота стала другим домом, місцем особистої реалізації і самооцінки.

    Колектив ТУ ДСА області щиро вітає суддів, працівників апараті судів та територіального управління, а також усіх  представниць прекрасної половини людства з Міжнародним жіночим днем. Бажає не в’янучої молодості, задоволення від життя і особистого щастя.