flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набув чинності Закон України «Про Вищий антикорупційний суд» від 7 червня 2018 року № 2447-VІІІ

14 червня 2018, 10:33

 

13 червня 2018 року в парламентській газеті «Голос України» опубліковано Закон України № 2447-VІІІ «Про Вищий антикорупційний суд» (далі – Закон), який був прийнятий Верховною Радою України 7 червня 2018 року.

Згідно з перехідними положеннями, Закон набуває чинності з наступного дня після публікації, за винятком деяких положень, які починають діяти з початком роботи суду.

Відповідно до Закону, Вищий антикорупційний суд мають сформувати протягом року з дня набрання ним чинності, тобто до літа 2019 року. День початку роботи Вищого антикорупційного суду у складі, визначеному Законом, визначається рішенням зборів цього ж суду, що опублікується на веб-порталі судової влади та в газеті «Голос України».

Конкурс на посади антикорупційних суддів проводитиме Вища кваліфікаційна комісія суддів України, однак перевірку кандидатів на відповідність критеріям доброчесності та професійної етики буде перевіряти спеціально створена Громадська рада міжнародних експертів.

Громадська рада міжнародних експертів утворюється строком на шість років Вищою кваліфікаційною комісією суддів України для сприяння їй у підготовці рішень з питань призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду та є її допоміжним органом.

Громадська рада міжнародних експертів виконуватиме свої повноваження у складі шести членів, які призначаються Вищою кваліфікаційною комісією суддів України виключно на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України.