flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місцевих загальних судах Чернівецької області розпочато процедуру реорганізації (злиття)

13 вересня 2018, 17:20

      Розпочато процедуру припинення 12 місцевих загальних судів Чернівецької області як юридичних осіб в результаті реорганізації (злиття) в п’ять окружних судів.

      Відповідно до указу Президента України №451/2017 від 29.12.2017 року та наказу Державної судової адміністрації України №457 від 06.09.2018 року внесено відомості в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань  про початок процедури реорганізації у встановленому законом порядку місцевих загальних судів Чернівецької області.

      Відповідно до частини 6 статті 147 та пункту 3 розділу ХІІ Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці та утворенням нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснювати правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи нового суду.

       Учасникам судових процесів та усім іншим зацікавленим особам повідомляємо, що місцеві загальні суди Чернівецької області продовжують здійснювати судочинство до початку роботи нових окружних судів.

        У всіх районних судах Чернівецької області утворено комісії з реорганізації (злиття), якими буде здійснено усі необхідні заходи з реорганізації (злиття) судів.