flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Буковини підвели підсумки роботи у 2018 році

04 березня 2019, 16:43

     1 березня 2019 року на базі Чернівецького апеляційного суду відбулося обговорення проблемних питань в організації судочинства та застосування норм права за результатами здійснення правосуддя місцевими правосуддя місцевими судами у 2018 році.

      Участь у в обговоренні взяли: голова Чернівецького апеляційного суду – Марчук Валерій Трохимович, заступник голови суду – Марчак Віталій Ярославович, суддя-секретар судової палати з розгляду цивільних справ – Яремко Василь Васильович, суддя-секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення – Колотило Онуфрій Олександрович, начальник ТУ ДСА України в Чернівецькій області – Гончарук Юрій Георгійович,  а також інші судді апеляційного та місцевих судів.

    Під час наради проаналізовано стан здійснення правосуддя місцевими загальними судами області та їх матеріально-технічне  забезпечення. Зокрема, обговорення стосувалось проблемних питань застосування законодавства при розгляді окремих категорій справ.

    Голова Чернівецького апеляційного суду звернув увагу присутніх і на кадрових питаннях, зазначивши, що за штатним розписом ДСА України в місцевих судах Чернівецької області передбачено 78 суддів, а фактично працюючих судів – 61, з яких 11 без повноважень. Також, Марчук Валерій Трохимович відзначив динаміку по збільшенню кількості справ усіх категорій, що призвело до збільшення середньомісячного навантаження на одного суддю. До прикладу, найбільше середньомісячне навантаження по надходженню справ на одного суддю має місце в Шевченківському районному суді м. Чернівці та складає 156,5 справ на місяць, а найменше навантаження  - в Новодністровському міському суді Чернівецької області, яке становить 20,2 справи на одного суддю.

    На завершення, голова суду звернув увагу всіх присутніх суддів на необхідності покращення взаємодії із засобами масової інформації.  Адже, до цих пір, актуальним залишається питання висвітлення в засобах масової інформації короткого змісту ухвалених судових рішень по резонансним справам та справам, розгляд яких набув широкого розголосу. «Саме такий вид взаємодії із засобами масової інформації є найбільш ефективним для посилення довіри до суддів області»  наголосив Валерій Трохимович Марчук. 

    Начальник ТУ ДСА України в Чернівецькій області Гончарук Юрій Георгійович доповів про забезпечення судів матеріальними ресурсами, необхідними для здійснення правосуддя, у 2018 році та окреслив перспективи забезпечення судів на поточний рік.

     Далі слово було надано секретарям судових палат Чернівецького апеляційного суду, які, з метою запобігання та недопущення помилок в роботі, у рекомендаційній формі звернули увагу присутніх суддів першої інстанції на всі проблемні питання, які виникають під час винесення рішень (ухвал/постанов) та вироків. Та наголосили, що суд завжди діє в інтересах людей та для людей. 

 

 

                                                                                                                                                                           Прес-служба

                                                                                                                                                     Чернівецького апеляційного суду