flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні в Україні відзначається - День державної служби!

23 червня 2023, 09:33

Сьогодні в Україні відзначається День державної служби – професійне свято всіх державних службовців, яке збігається з Днем державної служби Організації Об’єднаних націй, започатковане Указом Президента України від 4 квітня 2003 року № 291/2003.

З нагоди вказаної події у територіальному управлінні відбулися збори колективу на якому обговорювалося питання пов’язані з проходженням державної служби, основні етапи її зародження в Україні, проблемні та перспективні етапи розвитку державної служби.

Зокрема під час обговорення дійшли до думки, що одним із пріоритетів на шляху до демократичного майбутнього є переосмислення організації діяльності державної служби України, пошук шляхів її вдосконалення. Головна мета — утворення державної служби на засадах професіоналізму, стабільності та політичної нейтральності, відкритості та підзвітності громадянам. Саме це є передумовою формування влади нової якості: доброчесної, прозорої, відповідальної, ефективної. При цьому формування нової генерації управлінців має здійснюватися не лише на основі запозичення та переосмислення кращого світового досвіду, а насамперед на засадах українського державотворення.

Адже кожна національна система державного управління та державної служби унікальна завдяки історичним особливостям і національним традиціям. Історична пам’ять є основною складовою мислення нації, спільного руху, державної ідеї. Переконані, що державна служба є визначальною складовою системи державного управління, від результативного та ефективного функціонування якого залежать дотримання конституційних прав і свобод громадян, послідовний і сталий розвиток країни.

 Обговорювалися й інші поточні та перспективні плани територіального управління на поточний рік. Проте не зважаючи на всі складності, які вирішують працівники управління у своїй повсякденній діяльності, всі присутні були одностайні в єдиній позиції, що після здобуття очікуваної перемоги над ворогом, держава продовжить шлях до зміцнення авторитету державної служби та продовжить її подальшу реформу. Це дозволить сформувати високопрофесійну конкуренцію між державними службовцями та стане потужним поштовхом для розвитку державних інститутів. А на даний час пріоритетом для всіх й надалі залишається - підтримка Збройних сил України та віра у найшвидшу перемогу.