flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчальний тренінг на тему: «Пожежний захист та базові дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій»

22 серпня 2023, 14:48

Сьогоднішні умови чітко нам дають зрозуміти, що кожен громадянин повинен володіти відповідним багажем знань та навичок у разі виникнення надзвичайної ситуації. Адже зрозуміло, що для запобігання загрозі виникненню чи поширенню надзвичайних подій, що може загрожувати життю та здоров’ю людини, залежить від своєчасності та правильності вжитих дій щодо їх усунення. 

Враховуючи зазначене у серпні місяці 2023 року територіальним управлінням організовано проведення навчального тренінгу з питань пожежного захисту та базових дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій для працівників апаратів Шевченківського, Першотравневого, Садгірського районних судів міста Чернівці та територіального управління ДСА України в Чернівецькій області.

На вищезазначеному заході учасники тренінгу були ознайомлені з основними правилами та заходами щодо запобігання пожежам, а також з діями, які необхідно вжити в разі виникнення небезпечної ситуації. Адже питання з пожежної безпеки є важливими для всіх людей, оскільки пожежа може виникнути в будь-якому місці та в будь-який час, тому знання правил пожежної безпеки можуть врятувати життя та майно. Разом з цим, учасниками заходу було відпрацьовано практичні аспекти пожежогасіння та правила поводження з вогнегасниками.

Також, працівники районного управління ДСНС України в Чернівецькій області провели інструктаж щодо поводження особи в разі знаходження вибухонебезпечних предметів,  пристроїв, засобів чи інших  підозрілих речей, що здатні за певних умов вибухати.

Тренінг було проведено на базі приміщення Садгірського районного суду міста Чернівці та територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області.