flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НА БУКОВИНІ ПРОЙШЛИ СПІЛЬНІ НАВЧАННЯ «ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ З ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ.» ДЛЯ СУДОВИХ ОХОРОНЦІВ, ПРАЦІВНИКІВ СУДУ ТА ТУ ДСА УКРАЇНИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

29 серпня 2023, 14:19

Сьогодні 17 серпня Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області спільно з Територіальним управлінням Служби судової охорони в Чернівецькій області були проведені навчання з правил поводження з вибухонебезпечними предметами за участю працівників місцевих загальних судів міста Чернівців та управління вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області.

Присутніх у заході ознайомили з правилами  безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами та мінами у разі їх виявлення.

Захід організований зусиллями керівництва  територіальних управлінь ДСА та ССО. Експертом виступив старший інспектор вибухотехнічної служби -  майор Андрій Кундік

У ході заняття особливу увагу було приділено алгоритмам дій під час виявлення вибухових предметів, а також їх сучасним видам. Спеціалісти наочно продемонстрували вибухонебезпечні предмети та описали їх тактико-технічні характеристики. Звернули увагу присутніх на час їх дії та площі враження у разі вибуху.

Офіцери поліції зазначили, що в умовах воєнного стану питання особистої безпеки під час виявлення фрагментів касетних боєприпасів, а також забезпечення безпеки цивільного населення набули особливої актуальності. На конкретних прикладах були проаналізовані випадки порушень заходів безпеки.

Організатори навчального заходу переконані, що всі присутні закріпили та здобули нові знання і навички, що допоможуть їм орієнтуватися у небезпечних ситуаціях, які пов’язані із вибуховими засобами.

Насамкінець зустрічі експерти-вибухотехніки закликали бути завжди обережними, дотримуватися їхніх порад та дбати про власну безпеку.

 

Територіальне управління

Державної судової адміністрації України

в Чернівецькій області