flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правила експлуатації генератора, технічні характеристики його роботи та основні заходи безпеки.

26 вересня 2023, 16:32

    За сприянням територіального управління ДСА України в Чернівецькій області 21.09.2023 року для керівників апаратів місцевих загальних судів та їх заступників відбувся навчально-практичний семінар на тему «Правила експлуатації генератора та основні заходи безпеки під час його роботи».

    На зазначених навчаннях працівників судів ознайомили з видами генераторів, їх технічною будовою, правилами техніки безпеки під час експлуатації.

 

    Зокрема, на навчаннях було зосереджено увагу працівників суду на важливі складові, що стосується експлуатації генератора такі як:

 

 

 

  1. Розміщення генератора.

 

    Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю провітрювання.

    Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) не менше 6 метрів. Допускається встановлювати електрогенератор біля суцільних негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 м. Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику.

  1. Експлуатація.

    Перед пуском генератора необхідно перевірити стан електропроводки та у разі необхідності усунути всі пошкодження. Не допускати перекручування дротів, контакту з гарячими поверхнями, контролювати наявність корозії на контактах. Електричні елементи генератора повинні бути заземлені, також необхідно уникати контакту силових контурів генератора з водою та іншими предметами.

    Генератор не бажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу або снігу. Також слід уникати контакту з елементами генератора, які обертаються. 

  1. Забороняється під час використання генератора:

  • вносити зміни до конструкції генератора;
  • розміщувати генератор у замкнутому приміщенні без вентиляції, а також у вибухонебезпечному середовищі, в підвалах та в приміщеннях з можливим перебування людей;
  • палити та користуватися джерелами відкритого вогню під час заправки та експлуатації генератора;
  • заправку генератора при працюючому або не охолодженому двигуні;
  • обʼєднувати генератори у ланцюг;
  • змішувати різні види мастил та палива тощо.

 

 

 

Територіальне управління Державної судової        

адміністрації України в Чернівецькій області