flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Територіальним управлінням Державної судової адміністрації проведено для місцевих загальних судів онлайн зустріч за участі керівника проєктів Міністерства цифрової трансформації України

05 березня 2024, 15:56

     04 березня 2024 року відбулася онлайн зустріч з керівницею проєктів цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Оксаною ЛІТВІНОВОЮ щодо порядку використання сервісу сплати штрафу та судового збору в мобільному додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія».

                                                                                                                                 

      У зустрічі прийняли участь відповідальні працівники місцевих загальних судів Чернівецької області, а також територіального управління Державної судової адміністрації    України в Чернівецькій області.

     Сервіс дозволяє оперативно сплачувати штраф в режимі онлайн на підставі винесених судами постанов у справах про адміністративні правопорушення.

     Немає жодних сумнівів, що таке зручне нововведення зекономить ваш час, оскільки відповідно до статті 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено подвійне стягнення штрафу у випадку порушення строків відведених на його сплату.

     Згідно зі статтею 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтями 300-1, 300-2 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

     Тож тепер, використовуючи нову послугу у веб-порталі електронних послуг «Дія» можна сплатити штраф за декілька секунд у зручний спосіб, використовуючи при цьому власний смартфон. 

     Загалом згаданий сервіс є додатковим способом сплати штрафу, дозволяє економити час і ресурси учасників судових справ та виключає необхідність їх особистого візиту до суду та банківських установ з метою отримання цього рішення та сплати штрафу – зазначила керівниця проєктів цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Оксана ЛІТВІНОВА.

        

        Територіальне управління Державної судової

        адміністрації України в чернівецькій області