flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вперше з робочим візитом побував у Чернівцях.

22 березня 2024, 10:02

Вперше в Чернівцях із робочим візитом перебував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він зустрівся із представниками крайової та міської влади, судів, правоохоронних органів та прокуратури, військовими, головами територіальних громад, консулами Румунії, Південної Кореї, Латвії, Австрії, громадськими організаціями, студентами, журналістами.

Під час офіційного заходу обговорили стан дотримання прав людини в області, зокрема дітей, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, військовополонених та інших категорій громадян. Дмитро Лубінець розповів про результати роботи Офісу Омбудсмана України за останній рік.

Як зазначив Дмитро Лубінець, Чернівецька область має найкращі показники серед інших областей України щодо організації належних умов для проживання внутрішньо переміщених осіб. Усі рекомендації після моніторингових візитів офіс Уповноваженого скеровує до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також до інших уповноважених структурних підрозділів, які відповідають за конкретні напрямки роботи.

 

 

 

                                                                                                                                 

         

 

 

 

 

 

Уповноваженим Верховної Ради з прав людини був представлений спеціальний звіт у якому була висвітлена робота кожного державного органу, де проводився візит представників секретаріату Уповноваженого.

Зокрема, також була звернута увага на утримання підсудних (засуджених) у приміщеннях судів. Слід зазначити, що нарікань чи зауважень зі сторони Уповноваженого не було висловлено. Більше того, у його виступі наголошувалось на продовження роботи в частині удосконалення та приведення спеціальних приміщень, де утримуються підсудні (засуджені) до кращих європейських практик та стандартів. 

Участь у заході також було прийнято представником територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області.

                        Територіальне управління ДСА України

                         в Чернівецькій області