flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч з представниками МФОЗНС «Регіон Карпат» NEEKA

24 вересня 2024, 10:26

   17 вересня 2024 року відбулась робоча зустріч керівництва Територіального управління Державної судової адміністрації в Чернівецькій області з представниками МФОЗНС «Регіон Карпат» NEEKA.

   МФОЗНС «Регіон Карпат» NEEKA є виконавчим партнером Управління Верховного Комісара у справах біженців Організації Об’єднаних Націй у проєкті «Захист та пошук рішень для осіб без громадянства, осіб під ризиком безгромадянства та осіб з невизначеним громадянством в Україні».  Цей проєкт покликаний допомогти Уряду України у вирішенні питань, пов’язаних з безгромадянством зокрема, відповідно до Угоди між Урядом України та Управлінням Верховного комісара у справах біженців Організації Об’єднаних Націй від 23.09.1996 року, ратифікованої від 21.10.1999 року.

   Велику кількість осіб, якими опікується NEEKA по зазначеному вище проекту, складають особи ромської національності, самотні люди похилого віку; особи, звільнені з місць позбавлення волі; діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, особи, народжені на території інших держав, чиї батьки вчасно не оформили їм документи, бездомні особи, безпритульні діти, народжені на непідконтрольних Уряду України територіях, а також внутрішньо переміщені особи. Більшість не мають відповідної освіти та коштів на юридичну допомогу, а тому не можуть розв’язати проблему підтвердження свого офіційного статусу в державі без безоплатної правничої допомоги. Серед вказаної категорії осіб, які перебувають під ризиком без громадянства є також власники колишніх радянських паспортів, у тому числі особи ромської національності.

   На робочій зустрічі обговорили деталі та порядок денний міжвідомчої зустрічі представників органів державної влади, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, представництва УВКБ ООН в Україні, неурядових організацій та центрів з надання БВПД для обговорення актуальних питань, з якими стикаються особи, які перебувають під ризиком без громадянства, під час звернень до органів державної влади.

   Метою зустрічі є виявлення проблемних питань, з якими стикаються особи, які перебувають під ризиком безгромадянства , під час звернення до органів державної влади в контексті Чернівецької області та обговорення шляхів їх вирішення.

   Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області завжди з задоволенням підтримує такі важливі ініціативи. Варто підкреслити важливість подібних заходів для забезпечення прав та інтересів осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, та сподіваємось на активну співпрацю в цьому напрямку.

     

     Територіальне управління Державної судової

     адміністрації України в Чернівецькій області