flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у нараді присвяченій переведенню в електронний формат процесу повернення з бюджету коштів судового збору

01 жовтня 2024, 10:26

   24 вересня 2024 року, на виконання доручення Голови Державної казначейської служби України Тетяни Слюз від 20.09.2024 р. №11-08/2111, представники Територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області взяли активну участь у нараді, присвяченій важливому питанню переведення в електронний формат процесу повернення з бюджету коштів судового збору. До наради були запрошені керівники Державної казначейської служби України, Головних управлінь Державної казначейської служби України, Верховного суду, Державної судової адміністрації України, керівники апаратів місцевих судів та головні бухгалтери.

   У ході обговорення було розглянуто ключові аспекти процесу повернення з бюджету коштів судового збору, зокрема питання ефективності, швидкості та прозорості, які стануть можливими завдяки впровадженню електронних технологій. Учасники наради наголосили на необхідності модернізації існуючих процедур з метою спрощення та прискорення процесу повернення судового збору, що не тільки полегшить роботу судових органів, але й зробить цей процес зручнішим для громадян.

   Переведення до електронного формату дозволить мінімізувати кількість помилок та неточностей у документах, а також знизить ризик втрати важливих даних. Крім того, це сприятиме підвищенню рівня довіри громадян до судової системи та покращенню якості надання державних послуг.

   Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області продовжуватиме працювати над впровадженням сучасних технологічних рішень у судовій сфері з метою забезпечення відкритості, доступності та ефективності правосуддя.

 

        Територіальне управління Державної судової

        адміністрації України в Чернівецькій області