flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області долучилось до відзначення 5-річчя Служби судової охорони у Чернівецькій області

08 жовтня 2024, 11:01

   1 жовтня 2024 року, представник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області взяв участь в урочистих заходах, присвячених відзначенню 5-ї річниці з дня створення Територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області. Урочистості пройшли в атмосфері поваги та вдячності до всіх працівників Служби, які щоденно забезпечують належний рівень охорони судових установ та безпеки суддів, працівників суду і громадян.

   Служба судової охорони (ССО) – це спеціалізований правоохоронний орган, створений для забезпечення безпеки судів, суддів, працівників судових установ та учасників судових процесів в Україні. Її діяльність спрямована на підтримку порядку в судах, охорону приміщень судових установ та запобігання незаконним діям, які можуть заважати здійсненню правосуддя. Служба судової охорони була створена у 2019 році на основі Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і з моменту свого заснування виконує ключову роль у захисті судових органів від зовнішніх загроз.

   До функцій Служби належить не лише фізична охорона судів, а й забезпечення безпеки суддів та інших працівників судових установ, як під час виконання ними службових обов'язків, так і у приватному житті, якщо це необхідно. Окрім того, працівники Служби охорони мають повноваження здійснювати контроль за порядком у залах судових засідань і вживати заходів для попередження та припинення порушень громадського порядку під час судових засідань.

   Служба судової охорони діє у кожному регіоні України, включаючи Чернівецьку область, де успішно забезпечує виконання своїх завдань у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами та державними установами, включаючи Територіальне управління Державної судової адміністрації України.

   Під час урочистостей було відзначено працівників, які проявили високий професіоналізм, відданість Присязі, сумлінність, високі особисті досягнення в службовій діяльності.

   Від імені Територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області висловлюємо слова подяки за плідну співпрацю та хочемо наголосити на важливості подальшого зміцнення взаємодії між управліннями задля забезпечення належного функціонування судової системи.

 

         Територіальне управління Державної судової

         адміністрації України в Чернівецькій області