flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 червня 2018 року м. Чернівці відбувся регіональний форум на підтримку Другого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці"

26 червня 2018, 10:22

          26 червня 2018 року м. Чернівці відбувся регіональний форум на базі територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області на підтримку Другого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці», у якому взяли участь представники місцевих ЗМІ, голови судів, судді – спікери, прес-секретарі місцевих судів області та представники Територіального управління Держаної судової адміністрації України в Чернівецькій області.

       Представникам місцевих ЗМІ та працівникам судів області було надано можливість спостерігати за перебігом подій на другому щорічному форумі, що проходив у м. Києві, в режимі відео конференції.

       Другий загальнонаціональний форум організовано за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

        Під час форуму обговорювались проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, вітчизняний та зарубіжний досвід налагодження комунікації між судами та ЗМІ.

        Представники ЗМІ та судової системи ознайомились із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ, обмінялись думками, ідеями, пропозиціями щодо налагодження взаємодії між журналістами та судами та як досягнути максимального ефекту для обох сторін.           За підсумками Другого регіонального форуму підписано згоду про співпрацю «Правова держава – спільна справа та відповідальність»

         Також висловлено пропозиції щодо постійного проведення спільних  нарад представників судової влади Чернівецької області та ЗМІ.

          Як підсумок проведеного заходу зазначено як журналістами так і представниками судової влади про те, що співпраця налагоджена. В порівнянні з минулим роком взаємодія для об’єктивного та швидкого інформування суспільства покращила, однак ще є над чим працювати ще, а подібні форуми тільки сприяють  покращенню співпраці.