flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Я МАЮ ПРАВО!

15 серпня 2018, 15:00

Я МАЮ ПРАВО!

   З метою формування у суспільстві правової свідомості та правової культури, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією України та законами України у різних сферах суспільного життя, в Україні реалізується загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!».

   Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, органами державної влади та місцевого самоврядування, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

   Проект спрямований на підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

   Проект презентував 07 червня 2017 року міністр юстиції Павло Петренко, а 13 вересня 2017 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 638-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!» у 2017-2019 роках» ініціатива даного проекту була підтримана урядом України.

  Територіальним управлінням ДСА України в Чернівецькій області в межах повноважень завжди надаються рекомендації та роз’яснювальна робота для громадян, які звертаються за допомогою. Для отримання консультацій з правових питань, що належить до компетенції управління можна звертатись за номером (0372) 57-30-61.

   Крім того, варто звернути увагу на можливість звертатися до громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області (довідково: вказана приймальня діє за адресою: м. Чернівці, вул. Грушевського,1, каб. 252) для отримання консультацій з різних правових питань або телефонувати за номером: 55-27-60.