flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

30 листопада 2018 року проведено семінар на тему: «Планування дій з реагування на надзвичайні ситуації і забезпечення безперервної діяльності суду

30 листопада 2018, 15:03

     Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області 30 листопада 2018 року у приміщенні Садгірського районного суду м. Чернівці проведено семінар для керівників та заступників керівників апаратів місцевих загальних судів м. Чернівці та Чернівецької області на тему «Планування дій з реагування на надзвичайні ситуації і забезпечення безперервної діяльності суду». Навчання організовано за результатами презентації типового Плану забезпечення безперервної діяльності суду та настільної брошури/інструкції щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях, розроблені ДСА України спільно із українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи

      Семінар проведений спільно з Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України.

     Метою семінару було підвищення рівня теоретичних знань та відпрацювання практичних навичок з готовності, координації та управління у разі виникнення надзвичайних ситуацій, які виникають в судових установах та забезпечення безперервної діяльності суду у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

        Спеціалістами територіального управління  розглянуто такі важливі питання як: яким чином уникнути надзвичайної ситуації або ж зменшити матеріальні збитки, важливість завчасної підготовки до надзвичайних ситуацій у судах,  планування дій під час надзвичайної ситуації та статистика НС в Україні,  а також ознайомлено присутніх з методичними рекомендаціями  щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях.

Також на семінарі керівником РСП ДП «ІСС» в Чернівецькій області наглядно представлений пристрій голосового оповіщення при надзвичайних ситуаціях «Голос 2».

      Практичною частиною семінару було проведення показового заняття, під час якого учасники семінару мали змогу спробуватти, як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння, щоб загасити вогонь на ранній стадії пожежі до приїзду рятувальників. У разі виникнення пожежі таке вміння допоможе не тільки зменшити збитки від пожежі, а й часом врятувати людське життя, запобігши поширенню вогню на значну площу.

        Учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати та посвідчення.